Olympisch kampioene Esmee Visser van Team IKO was overtraind en komt uit een diep dal. Nu is de schaatsster op de weg terug. 'Ik was een robot en kon alles aan. Nu heb ik meer levenslust', zegt ze

Olympisch kampioene Esmee Visser komt uit een diep dal. Ze raakte overtraind en werkt hard om weer op haar oude niveau te komen. ,,Ik mergelde mezelf uit. Mijn lichaam heeft een opdonder gehad. Zo wil ik me nooit meer voelen’’, zegt ze.

Esmee Visser zit weer beter in haar vel: ,,Ik wist niet dat het mooier kon zijn.''

Esmee Visser zit weer beter in haar vel: ,,Ik wist niet dat het mooier kon zijn.'' Foto Neeke Smit

Esmee Visser, olympisch kampioene op de 5000 meter in 2018, wilde altijd maar harder en harder trainen om nog snellere tijden te rijden. Af en toe gas terugnemen kwam bij de schaatsster van het Groningse Team IKO niet voor. Lang ging dat goed, totdat de vrouw met de hamer genadeloos toesloeg. De 25-jarige raakte volkomen overtraind en reed geen deuk meer in een pakje boter. Nu is ze op de weg terug, maar nog niet de oude. Wel staat ze op een gelukkiger manier in het leven en neemt zich meer in acht. ,,Dit is hard genoeg aangekomen. Zo wil ik me nooit meer voelen’’, vertelt ze voor de NK afstanden in Thialf in Heerenveen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu