'Ik wil heel graag nog even iets zeggen over Arjen Robben' | EK-column Danny Buijs

Tijdens het EK geven vier noordelijke kopstukken uit het betaalde voetbal beurtelings hun visie op de actualiteit. Vandaag: FC Groningen-trainer Danny Buijs.

Danny Buijs.

Danny Buijs. Foto: ANP

Voor mij begint het EK pas komend weekend. Nu zijn de verschillen nog vaak te groot, vind ik. Dat was ook weer te zien tegen Macedonië. Wij beschikken met De Jong en Wijnaldum over een absoluut topmiddenveld, waardoor we ook van elk land kunnen winnen, mits we als compleet team in topvorm zijn. Ik denk dat de verschillen tussen de toplanden straks in de knockout-fase heel klein zijn en dat het uiteindelijk gaat draaien om details.

Omdat het EK voor mij pas echt begint met de achtste finales van aankomend weekend, maak ik even een uitstapje naar FC Groningen. En dan met name naar het vijftigjarig bestaan van de club. Absoluut hoogtepunt voor mij van de afgelopen week was die prachtige tocht langs al die fakkels, van het stadion tot aan de Grote Markt. Bijna elke tien meter stond er een supporter met een fakkel, echt fantastisch om te zien. Het bezorgde me kippenvel en zegt heel veel over het gevoel dat de club heeft bij ongelooflijk veel mensen in Groningen en omstreken. Het zegt ook alles over de betrokkenheid van supporters bij de club en maakt me trots dat ik voor FC Groningen mag werken.

Over FC Groningen gesproken: ik wil heel graag nog even iets zeggen over Arjen Robben. We weten allemaal dat hij binnenkort de beslissing gaat nemen of hij wel of niet nog een seizoen doorgaat bij ons. Natuurlijk wil ik ook heel graag dat hij er nog een jaar aan vastplakt, zoals denk ik iedereen. Dat is logisch, want Arjen Robben is enorm belangrijk voor de club, maar ook voor het team.

Maar mocht hij toch besluiten om afscheid te nemen, dan moeten we hem met zijn allen ongelooflijk dankbaar zijn voor zijn tijdelijke terugkeer naar de club. Ga er maar aan staan als je hebt gewonnen wat hij heeft gewonnen, als je jarenlang op het niveau hebt gespeeld waarop hij heeft gespeeld. Hij brengt zo ontzettend veel mee, aan ervaring en strijdlust, maar ook aan teamgeest en menselijke waarden, dat we alleen maar heel erg dankbaar kunnen zijn dat hij dit seizoen bij ons heeft gespeeld. Al hopen we allemaal stiekem dat hij toch nog even doorgaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu