Immobile na winnen Gouden Schoen langer bij Lazio

Immobile na winnen Gouden Schoen langer bij Lazio ANP

De Italiaanse voetbalclub Lazio heeft Ciro Immobile langer aan zich weten te binden. De 30-jarige spits, winnaar van de Gouden Schoen als topscorer van Europa, verlengde zijn contract tot de zomer van 2025. Immobile maakte afgelopen seizoen 36 doelpunten in de Serie A.

Lazio eindigde, vooral dankzij de goals van Immobile, op de vierde plaats en plaatste zich zo voor de Champions League. Immobile werd de eerste speler uit de Serie A sinds Francesco Totti in 2006-2007 die de Europese topscorersprijs veroverde. De Italiaan maakte twee doelpunten meer dan Robert Lewandowski voor Bayern München in de Bundesliga.

"Als winnaar van de Gouden Schoen werd Immobile gevolgd door heel wat andere clubs, maar hij kiest voor een leven bij Lazio", zegt de communicatiedirecteur van de Romeinse club. Immobile wisselde in het begin van zijn carrière regelmatig van club. Hij speelde voor onder meer Juventus, Torino, Borussia Dortmund en Sevilla. Sinds 2016 draagt de Italiaans international het lichtblauwe shirt van Lazio, waarvoor hij al ruim honderd doelpunten maakte in de Serie A.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu