In nood verkerend Achilles 1894 moet met tegenzin seizoen 'gewoon' afmaken van KNVB

Stadion Marsdijk, thuishaven van Achilles 1894. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

De zondaghoofdklasser Achilles 1894 uit Assen moet het seizoen volgens de regels van de KNVB gewoon afmaken. Dit laten Achilles-hoofdtrainer Paul Weerman en de bond weten. Een vreemde situatie voor trainer en spelers. Er volgt deze week nog een gesprek tussen de club en de voetbalbond.

Dinsdag werd bekend dat Achilles kampt met grote begrotingstekorten en als gevolg daarvan moet stoppen met prestatievoetbal op zondag. Dat tekort zou zijn veroorzaakt door een voormalige penningmeester van de club, die in november – al dan niet gedwongen – was afgetreden.

Het zondagelftal drukt zwaar op de begroting van de club en met een tekort rond de 115.000 euro besloot de vereniging het team terug te trekken. Het liefst direct, maar dat ziet de KNVB niet zitten.

In een reactie laat de voetbalbond weten dat er door Achilles nog steeds geen officieel verzoek is ingediend voor het terugtrekken van het elftal. Volgens de bond kan de club niet eenzijdig beslissen het elftal terug te trekken zonder consequenties.

Jubileum

Achilles 1894, dat in december 125 jaar bestaat, staat momenteel op de voorlaatste plek in de hoofdklasse. Vorig seizoen streed de ploeg van Weerman lang mee om de bovenste plekken, maar in deze jaargang wil het maar niet vlotten.

Weerman zelf was ook  not amused  door de mededeling van het bestuur om het elftal terug te trekken. ,,Ik ben zelf altijd prima betaald, dat was het niet. Maar dit is natuurlijk een melding die je als speler niet wilt horen.’’ Weerman, die eerder al een faillissement bij WKE meemaakte, moet nog zien of hij zondag tegen Hollandia een representatief elftal op de been kan brengen.

'Tja, waar speel je dan nog voor?'

,,De club wil na dit seizoen uit de competitie stappen. Tja, waar speel je dan nog voor? Ik vraag me nu natuurlijk wel af of mijn spelers zondag wel willen spelen", liet de trainer eerder al weten. De echte drive en zin om het seizoen af te maken is voorlopig weg volgens de trainer.

Vooralsnog lijken de weersvoorspellingen Achilles een handje te helpen. Woensdag schatte Weerman de kans van spelen komende zondag 'op 3 procent'. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu