Infantino rekent op helft Afrikaanse stemmen

Infantino rekent op helft Afrikaanse stemmen ANP

Gianni Infantino vertrouwt erop dat zeker de helft van de Afrikaanse voetbalbonden komende vrijdag op hem stemt bij de verkiezing van de nieuwe voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA. De Zwitserse kandidaat zei dat maandag bij zijn bezoek aan Robbeneiland in Zuid-Afrika. ,,Ik heb volgens mij veel indruk gemaakt op het continent. Ik denk zelfs dat ik meer dan de helft van de Afrikaanse stemmen krijg'', zei Infantino, die al zeker is van de steun van de Europese, Midden- en Zuid-Amerikaanse bonden.

Ook de KNVB steunt Infantino, die nu nog de secretaris-generaal is van de UEFA. Zijn uitspraak is opmerkelijk, omdat de Afrikaanse confederatie CAF de 54 aangesloten bonden eerder dringend heeft geadviseerd op sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa te stemmen. Deze Bahreinse sjeik en Infantino zijn de favoriete kandidaten om Sepp Blatter op te volgen.

Infantino begon in oktober al aan een campagne om de Afrikaanse landen voor zich te winnen. ,,De CAF heeft mij weliswaar niet voorgedragen, maar ik heb veel landen bezocht en meer tijd doorgebracht bij nationale bonden dan welke andere kandidaat ook. Dan voel je dat de mensen eerlijk tegen je zijn'', aldus de Zwitser, die overigens door zijn Afrikaanse medekandidaat Tokyo Sexwale was uitgenodigd voor een bezoek aan Robbeneiland. Sexwale heeft daar als tegenstander van het vroegere apartheidregime dertien jaar gevangen gezeten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu