Ingenieursbureau gaat veiligheid Goffertstadion onderzoeken na instorten tribunedeel, doorgaan duel tussen NEC en FC Groningen op 31 oktober nog onzeker

Bij de streekderby NEC-Vitesse werd een verslaggever van Omroep Gelderland aangevallen door voetbalfans. Tijdens de wedstrijd bezweek de tribune met hossende Vitesse-supporters.

Bij de streekderby NEC-Vitesse werd een verslaggever van Omroep Gelderland aangevallen door voetbalfans. Tijdens de wedstrijd bezweek de tribune met hossende Vitesse-supporters. Foto: ANP/VINCENT JANNINK

Ingenieursbureau Royal Haskoning gaat alle tribunes in het Goffertstadion onderzoeken op veiligheid. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, wil zo snel mogelijk weten wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het bestuur van voetbalclub NEC ondersteunt het onderzoek.

Zondag stortte een tribune van het uitvak in toen juichende Vitessesupporters naar voren drongen en gingen springen. De val van de supporters werd gestuit door een container die onder de tribune stond. Er raakte niemand gewond.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's