Ingenieursbureau gaat veiligheid Goffertstadion onderzoeken na instorten tribunedeel, doorgaan duel tussen NEC en FC Groningen op 31 oktober nog onzeker

Bij de streekderby NEC-Vitesse werd een verslaggever van Omroep Gelderland aangevallen door voetbalfans. Tijdens de wedstrijd bezweek de tribune met hossende Vitesse-supporters. Foto: ANP/VINCENT JANNINK

Ingenieursbureau Royal Haskoning gaat alle tribunes in het Goffertstadion onderzoeken op veiligheid. De gemeente Nijmegen, eigenaar van het stadion, wil zo snel mogelijk weten wanneer het stadion weer gebruikt kan worden en op welke wijze, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het bestuur van voetbalclub NEC ondersteunt het onderzoek.

Zondag stortte een tribune van het uitvak in toen juichende Vitessesupporters naar voren drongen en gingen springen. De val van de supporters werd gestuit door een container die onder de tribune stond. Er raakte niemand gewond.

De gemeente wil weten hoe dit kon gebeuren. Ook moet het ingenieursbureau alle andere tribunes in het stadion onderzoeken. Daarnaast wordt er een feitenrelaas opgesteld over de inspecties van de laatste jaren en de resultaten daarvan. Hoelang het hele onderzoek gaat duren zal later deze week duidelijk worden, aldus de gemeente. Over het gebruik van het stadion komt naar verwachting al eerder antwoord.

Veel scenario’s

De eerstvolgende thuiswedstrijd van NEC tegen FC Groningen staat voorlopig nog voor 31 oktober op de agenda. Maar algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC houdt rekening met veel scenario’s. ,,We ondersteunen de keuze van de gemeente om te kiezen voor Royal Haskoning DHV”, reageert hij.

,,Zij zijn een expert op dit gebied in Nederland. Dit hebben ze eerder laten zien bij AZ. Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen. Daarbij houden we alle opties open en moeten we als club nu al met verschillende scenario’s rekening houden. Dat mag iedereen van ons verwachten. Zowel het spelen zonder publiek, wellicht met gedeeltelijk publiek of het uitwijken naar andere locaties passeren daarbij de revue.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu