Interim Hulshoff: Cambuur moet door

Interim Hulshoff: Cambuur moet door ANP

Het vertrek van trainer Henk de Jong sloeg bij SC Cambuur deze week in als een bom maar de club die vecht tegen degradatie moet door. ,,Er moet wat gebeuren'', zei interim-hoofdtrainer Sipke Hulshoff donderdag in de vooruitblik op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht vrijdagavond.

,,Ook voor ons kwam het als een verrassing dat Henk de Jong besloot er mee te stoppen. Natuurlijk doet dit iets met ons en zeker ook met de jongens. Een aantal spelers heeft jaren met hem samengewerkt en als dat plotseling stopt komt dat wel even aan. Met strijd en passie gaan we vrijdag vol gas geven en ook voor Henk de drie punten pakken'', aldus Hulshoff die door de directie werd gevraagd om samen met de assistenten Arne Slot en Jan Bruin de honneurs in ieder geval tot het weekeinde waar te nemen.

Over de opstelling wilde Hulshoff nog niet veel kwijt maar een speler kan in ieder geval rekenen op een basisplaats: aanvaller Martijn Barto. ,,De jongens weten de opstelling nog niet. Wat ik wel wil zeggen is dat Martijn Barto gaat starten. Hij is iemand die speelt met het hart en beseft in welke situatie we als club zitten. Dat soort jongens en die mentaliteit hebben we nu nodig.''

Darryl Lachman is weer fit en kan spelen. Erik Bakker en Calvin Mac-Intosch zijn nog niet zo ver. Cambuur heeft na 22 speelronden één punt meer dan hekkensluiter De Graafschap.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu