Internationale ruitertop komt in september naar CSI in Exloo: van Jeroen Dubbeldam en Albert Zoer tot Chinezen, Russen en Finnen

Jeroen Dubbeldam met Forever SFN in actie op CH De Wolden in Veeningen. foto jacob melissen Foto: Persburo Melissen

Ruiters uit zestien landen doen van 2 tot en met 5 september mee aan de eerste internationale springwedstrijd op het Hippisch Centrum in Exloo.

Coronaproof natuurlijk, want de organisatie zegt de wedstrijd volgens alle richtlijnen van het RIVM te laten verlopen.

Barbecue op vrijdagavond

Hoogtepunten van het CSI * en ** zijn de Kuipers Logistics & Lodewijk Assurantiën Grote Prijs op zaterdagmiddag. De VDL Stud Prijs op vrijdag waar de combinaties hun krachten meten in de finale en natuurlijk de jonge paarden rubrieken op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Het programma op vrijdagavond wordt afgesloten met een barbecue voor sponsoren, officials, ruiters en medewerkers.

Van Finland tot China

De meeste ruiters komen uit eigen land, maar ook België, Canada, China, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland, Italië, Japan, Letland, Oostenrijk, Tsjechië, Rusland, USA en Zweden zijn goed vertegenwoordigd.

,,Na een gedwongen wedstrijdpauze door corona en de afgelastingen van diverse concoursen willen wij de springruiters uit eigen land en het buitenland met deze wedstrijd de gelegenheid geven om toch nog een keer met hun paarden aan de start te komen”, zegt woordvoerder Annemijn Gaalman namens de organisatie.

Wie verschijnen er aan de start?

De Nederlanders zijn sterk vertegenwoordigd met Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Michael Greeve, Angelique Hoorn, Pim Mulder, Hendrik-Jan Schuttert, Dennis van den Brink, Nathalie van der Mei, Daan van Geel, Jur Vrieling en Albert Zoer.

Maar ook Juulia Jylas uit Finland, James Billington uit Engeland, Harry Allen uit Ierland, Emanuele Camilli uit Italië, Rolf-Göran Bengtsson uit Zweden en Lucas en Wilton Porter uit Amerika komen naar Exloo.

Publiek is welkom, mits de 1,5 meter regel wordt nageleefd

Publiek is van harte welkom, maar moet zich uiteraard houden aan de 1,5 meter regel. Meer informatie: www.hippischcentrumexloo.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu