Invallers laten Vitesse winnen bij Groningen

Invallers laten Vitesse winnen bij Groningen ANP

Invaller Dominic Solanke heeft Vitesse zondag een overwinning bezorgd op FC Groningen (0-3). De huurling van Chelsea maakte in de 25 minuten die hij mee deed twee doelpunten. Een andere invaller, Valeri Qazaishvili, was tussendoor eveneens trefzeker. Voor FC Groningen betekende het de zesde nederlaag op rij.

In de eerste helft was aanvankelijk goed te merken dat beide ploegen de afgelopen weken magere resultaten behaalden. FC Groningen en Vitesse begonnen uiterst behoedzaam aan het duel, waarbij het voorkomen van doelpunten centraal stond.

Na die slaapverwekkende start ontbrandde de wedstrijd na een half uur bij vlagen een beetje. Simon Tibbling aan de ene kant en Lewis Baker aan de andere waren dicht bij het openingsdoelpunt. Kevin Diks, weer back bij Vitesse waardoor Guram Kashia doorschoof naar het centrum van de defensie, moest een inzet van Michael de Leeuw van de doellijn halen.

Ondermaats

Ook na de rust was het niveau veelal ondermaats. Het tempo lag te laag, er was veel onnodig balverlies en beide ploegen grossierden in foutieve passes. Pas na het invallen van de eindelijk weer fitte Solanke verbeterde het spel aan de kant van Vitesse. De huurling van Chelsea maakte nog geen tien minuten na zijn rentree het openingsdoelpunt na een slechte actie van Abel Tamata, een invaller aan Groningse kant.

Dik tien minuten voor tijd besliste Qazaishvili het duel definitief met het tweede Arnhemse doelpunt. In de slotfase was Solanke opnieuw trefzeker. Met een fraaie lob verschalkte hij doelman Sergio Padt. De vrije val op de ranglijst van Groningen duurt daarmee onverminderd voort.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu