Inzamelingsactie voor nieuwe speler FC Emmen gaat als een lopend vuurtje. De teller staat inmiddels op ruim 16.000 euro

Het huidige stadion van FC Emmen: De Oude Meerdijk Foto: DvhN

De geldinzamelingsactie ‘Ga staan als je voor Emmen bent!’ heeft na anderhalve dag ruim 16.000 euro opgebracht. Maar niet alles gaat gesmeerd, laten de organiserende FC Emmen-supporters weten.

De supporters riepen gisteren mensen op om geld te doneren, zodat de Drentse hekkensluiter van de eredivisie daarmee nog deze maand de broodnodige versterkingen kan halen. Vanaf dinsdag 12 januari om 12.12 uur is twaalf dagen lang de mogelijkheid om een donatie te doen voor het versterken van de selectie. Dat kan via de website www.gastaanalsjevooremmenbent.nl .

Via die weg is inmiddels ruim 16.000 euro gedoneerd. „Daar zijn wij erg blij mee”, laat organisator Daan Hooiveld namens de supporters weten. Alle beetjes helpen, is de boodschap. Inmiddels heeft voormalig Emmen-doelman Kjell Scherpen zich middels een videoboodschap achter de actie geschaard.

De #IkStaVoorEmmen-challenge

Naast het doneren hebben Hooiveld en co de #IkStaVoorEmmen-challenge in het leven geroepen. De bedoeling is in eerste instantie dat mensen na een donatie op de website de raamposter downloaden, uitprinten en in hun huis voor het raam hangen. Daarnaast vragen zij mensen letterlijk te gaan staan en zichzelf vervolgens te fotograferen of filmen met die poster of een FC Emmen-attribuut, zoals een shawl, muts of shirt.

Door vervolgens op sociale media drie anderen uit te dagen hetzelfde te doen, hopen de organisatoren op een sneeuwbaleffect. Maar, zegt Hooiveld, dit gaat niet helemaal goed. „Mensen vergeten de raamposter op te hangen of dagen anderen uit zonder een foto van zichzelf erbij te plaatsen. Het zou mooi zijn als dat wél wordt gedaan, dan wordt het sneeuwbaleffect alleen maar groter.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu