Italië wacht op geteste verdedigers Chiellini en Bonucci

Italië wacht op geteste verdedigers Chiellini en Bonucci ANP

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini begint zonder de routiniers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci aan de voorbereiding op de komende drie interlands. De twee verdedigers van Juventus moeten eerst de uitslag van een coronatest afwachten. Alle spelers van Juventus zitten voorlopig in quarantaine, nadat zaterdag twee medewerkers van de club positief bleken te zijn.

De Italiaanse kampioen meldde dat het niet om spelers of stafleden ging. Wel besloot Juventus om de selectie van trainer Andrea Pirlo voorlopig af te zonderen van de buitenwereld. Dat betekent dat de internationals Chiellini (36) en Bonucci (33) pas kunnen aansluiten bij de nationale ploeg als ze negatief hebben getest.

Mancini had 34 spelers opgeroepen voor de oefeninterland tegen Moldavië (woensdag in Florence) en de wedstrijden in de Nations League tegen Polen (zondag in Gdansk) en Oranje (volgende week woensdag in Bergamo). Eén van hen, middenvelder Gaetano Castrovilli van Fiorentina, is vanwege een blessure al afgehaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu