Jafar Arias verruilt FC Emmen voor VVV-Venlo. Spits tekent 1-jarig contract bij eredivisionist

Jafar Arias. Foto: VVV-Venlo

De 24-jarige Jafar Arias verruilt FC Emmen voor VVV-Venlo. De Nederlandse aanvaller met roots op Curaçao tekent in Venlo een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen.

Arias debuteerde in het betaalde voetbal voor FC Groningen. Dat deed hij in het seizoen 2014-2015. Hij verruilde de Trots van het Noorden één seizoen later voor FC Dordrecht, waar hij drie seizoenen speelde.

In 2018 vertrok Arias van FC Dordrecht naar FC Emmen. Met de Drenten kwam hij de afgelopen twee seizoenen uit in de eredivisie. De 1,91 meter lange centrumspits legde er in 50 eredivisiewedstrijden voor FC Emmen vier ‘in het netje’.

Arias is inmiddels ook international en komt uit voor het nationale team van Curaçao, waarvoor hij tot op heden in totaal 7 interlands speelde.

Keuze voor het totaalpakket

Jafar Arias reageert in een persbericht verheugd op zijn transfer naar VVV-Venlo. ‘VVV is een mooie club. Ik ken de club natuurlijk goed. Heb er veel tegen gespeeld met mijn vorige clubs en ken De Koel dan ook als een authentiek en gezellig stadion, waar supporters fanatiek achter de club staan.’

‘Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club. Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. En die kwamen in mijn gesprekken met de club heel duidelijk naar voren. VVV-Venlo gaat voor en herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen.’

Ontslagbrief FC Emmen

Arias kreeg eind maart een formele ontslagbrief van FC Emmen. Hij had een aflopende verbintenis.

Nieuws

Meest gelezen

menu