Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: ‘Als er een tweede golf komt, vallen clubs om’

De amateurvoetballers (landelijk verenigd in 60.000 ploegen) popelen om weer te beginnen, maar zo lang het coronavirus niet is verslagen, staat elke wedstrijd op losse schroeven.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB over voetballen in coronatijd: 'Het verenigingsleven zal niet zo bruisend zijn als anders, maar belangrijker is dat we weer proberen te sporten. Hopelijk dat we dan na dit seizoen naar een normalere situatie toe kunnen'.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB over voetballen in coronatijd: 'Het verenigingsleven zal niet zo bruisend zijn als anders, maar belangrijker is dat we weer proberen te sporten. Hopelijk dat we dan na dit seizoen naar een normalere situatie toe kunnen'. Foto: Rens Hooijenga

,,Het gaat heel zwaar worden’’, zegt Jan Dirk van der Zee (49), directeur amateurvoetbal van de KNVB. Hij denkt in kansen en niet in problemen, maar sluit zijn ogen niet voor de realiteit. Ook Van der Zee verneemt dat sportparken voorlopig op slot gingen en wedstrijden worden geannuleerd. Als de ongrijpbare aanvaller Covid, spelend onder rugnummer 19, de gevaarlijkste tegenstander blijft, valt op het verloop van het nieuwe seizoen geen peil te trekken.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's