Jan Hoekstra uit Hoogezand raakt zwaar geblesseerd bij debuut voor Roda JC in Keuken Kampioen Divisie. 'Zoveel pijn heb ik nog nooit gehad'

Doelman Jan Hoekstra. Foto: Jan Kanning

Jan Hoekstra uit Hoogezand maakte zondag als doelman van Roda JC zijn debuut in het betaalde voetbal. Het werd echter allesbehalve een droomdebuut voor de FC Groningen-huurling. Hij viel na amper tien minuten spelen uit met een ernstige schouderblessure.

Hé, Jan. Je had je je debuut vast anders voorgesteld.

,,Dat sowieso. Ik had er ontzettend veel zin. Dit is een heel mooie kans om aan spelen toe te komen. Bij een mooie club ook nog.”

Wat gebeurde er? Het oogde heel onschuldig.

,,Ik onderbrak een aanval van Jong Ajax door buiten het zestienmetergebied de bal weg te koppen. Met een snoekduik. Nadat ik geland was, had ik geen gevoel meer in mijn rechterarm. Toen vervolgens de bal uit het spel was, voelde ik die ronding bij mijn schouder niet meer. Ik voelde alleen bot. Dat is niet goed, wist ik toen.”

En toen kwam de fysio...

Hij vroeg eerst: ‘Kun je je arm nog bewegen?’. Dat lukte een heel klein beetje. Maar daarna ging ik zitten en schoot mijn schouder terug in de kom...”

En dat deed zeer!

,,Niet normaal. Zoveel pijn heb ik nog nooit gehad. Ik kreeg mijn arm ook niet meer omhoog.”

Weet je al hoe groot de schade is?

,,Nee. Ik heb vandaag een mri-scan gehad. Die wordt morgen beoordeeld door een specialist uit Genk. Dan wordt meer duidelijk en zal ik wel horen hoe lang ik eruit lig.”

Hoe bevalt het je verder bij Roda JC?

,,Ik zit hier goed op mijn plek. We hebben een hele leuke groep. Ik woon hartstikke mooi. Maar dit is een flinke domper.”

Had je wel wat steun? Of zat iedereen 350 kilometer noordelijker?

,,Mijn vriendin was er gelukkig. En ik had ook een vriend op bezoek. Zij hebben me gesteund.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu