Jan Schra snelste in Leekster Lenteloop, Groninger Thijmen van der Loop eindigt als tweede

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Jan Schra heeft de halve marathon van de 35ste Leekster Lenteloop gewonnen. De Zwollenaar legde de 21,1 kilometer af in 1 uur, 11 minuten en 29 seconden.

Thijmen van der Loop (Groningen) werd tweede met een achterstand van 2.12 minuten, Edwin Slijkhuis uit Zuidhorn rende in het veld van krap 250 atleten naar de derde plek. Hij finishte 2.49 minuten na Schra.

Tine Zweers (Grootegast) was in 1 uur, 27 minuten en 19 seconden de snelste van de ruim 100 gestarte vrouwen, met Hinke Schokker (Eastermar) als tweede op 13 seconden. Het brons was voor Sanne Heidinga (Leeuwarden), zij finishte 7.29 minuten na Zweers.

Kroeg tot Kroegloop

In Ruinerwold werd Erik Leusink (Punthorst) eerste in de Kroeg tot Kroegloop over 9400 meter. Jonatan Venema (Hilversum) eindigde 51 seconden na hem als tweede. De Hoogeveense Laura Prins was de snelste vrouw. Ze werd op 2.04 minuten gevolgd door Ivonne Meijer (Witharen). In dit oneven jaar ging de wedstrijd van café Hees in Ruinen naar café De Kastelein in Ruinerwold.

In Hardenberg won Corien Jansen (Nijeveen) met een voorsprong van 49 seconden op Rachel Snijder (Haaksbergen) de 9000 meter van de Oldemeijercross.