Jan Smit maakt officieel hymne voor Keuken Kampioen Divisie

Jan Smit maakt officieel hymne voor Keuken Kampioen Divisie ANP

Voorafgaand aan iedere wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie zal vanaf zaterdag een speciaal hymne ten gehore worden gebracht. Het lied is gemaakt door de Volendamse zanger Jan Smit, in samenwerking met voetballers Robert Mühren, Frank Korpershoek en Ralf Seuntjens.

"De Champions League begint toch ook met een hymne, wat zijn wij minder", vraagt Ralf zich in het begin van de aankondigingsvideo op Instagram af. "Toen mij werd gevraagd om het officiële lied of eigenlijk de hymne voor de Keuken Kampioen Divisie te componeren, twijfelde ik natuurlijk geen moment", aldus Jan. "Een eervolle uitdaging die ik maar al te graag ben aangegaan."

Samen met de voetballers en zijn eigen Marcel Fisser-band is Jan daarom de studio ingedoken "op zoek naar de juiste ingrediënten voor dit bijzondere voetballied." Het resultaat liet even op zich wachten, maar zorgde uiteindelijk wel voor tevreden gezichten. "Ik denk wel dat heel veel mensen hierop zaten te wachten", meent Frank.

Ook Marc Boele, algemeen directeur van de Keuken Kampioen Divisie, en Wim de Ruiter, directeur van De Mandemakers Groep, zijn blij met het resultaat. "Het lied zorgt voor een extra sfeerelement en waarborgt de herkenbaarheid van de Keuken Kampioen Divisie. Het lied is een waardevolle toevoeging en weer een bijzonder element van onze competitie."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu