Jan Stalman is de nieuwe assistent van basketbalcoach Ivan Rudez bij Donar

Jan Stalman is de nieuwe assistent-coach van Donar. Foto Donar

De 39-jarige Jan Stalman is de nieuwe assistent-coach van de Groninger basketbalclub Donar. Hij is de opvolger van Meindert van Veen. Stalman wordt de rechterhand van de onlangs aangestelde hoofdtrainer Ivan Rudez.

De Groninger is al lange tijd actief in de basketbalwereld. Hij begon als speler in Stadskanaal. Daarna werd Stalman coach van verschillende teams en volgde hij een opleiding bij het CIOS en daarna bij de ALO.

In 2011 werd hij coach van de basketbal Academie in Groningen en daarna in 2014 werd hij assistent-coach bij Donar van het U24 team. Ook was hij assistent bij het Landelijke U20 team. In 2015 vertrok de noorderling naar Servië om daar twee jaar bij Rode Ster Belgrado als assistent bij de jeugd te werken. Vervolgens zette hij zijn carrière voort in Duitsland, waar ook Rudez tot voor kort werkzaam was. Meest recent was Stalman assistent en interim hoofdcoach bij Feyenoord Basketball in Rotterdam.

Naast zijn ervaringen als basketbaltrainer is Stalman ook een ervaren kracht- en conditietrainer en videoanalist. Donar heeft met Jan Stalman een contract gesloten voor twee seizoenen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu