Afzwaaiende Janneke Ensing gaat van ijsbaan naar sushibowl. Marathonschaatsster treedt in dienst bij Jumbo-Visma als voedingscoach. 'Het is tijd voor iets nieuws'

Het zit erop. De topsportcarrière van Janneke Ensing uit Gieten is ten einde. Vorig jaar oktober, na de Ronde van Drenthe, nam ze afscheid van het wielrennen. Zaterdagavond deed ze in sportcentrum Kardinge hetzelfde, maar dan van het marathonschaatsen. Zonder spijt, wroeging of tranen.

Janneke Ensing neemt bloemen in ontvangst voor aanvang van haar laatste marathonwedstrijd

Janneke Ensing neemt bloemen in ontvangst voor aanvang van haar laatste marathonwedstrijd Foto: Neeke Smit

Want ze is er naar eigen zeggen wel klaar mee, heeft niet meer de motivatie om helemaal voor haar sport te leven. ,,En als je dat niet meer hebt, moet je eerlijk zijn naar jezelf en het team en ermee stoppen”, vertelt Ensing voorafgaand aan haar laatste marathon. Op het ijs van haar thuisbaan in Groningen voelt haar afscheid enigszins eenzaam aan, ondanks het feit dat er voor het eerst dit seizoen weer publiek aanwezig is. Vriend Simon zit voor zijn werk in Nigeria en ze is de enige vertegenwoordigster van haar ploeg PTH Groep/SchaatsshopDrenthe. En dat doet pijn.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's