Jansen gaat voor eensgezindheid bij topoverleg in Zeist

Jansen gaat voor eensgezindheid bij topoverleg in Zeist ANP

Eensgezindheid, dat is wat Rob Jansen hoopt te bereiken met het overleg in Zeist tussen alle hoofdrolspelers uit de voetballerij. "Ik hoop dat we na afloop eensgezind naar buiten kunnen treden, ter ondersteuning van het deltaplan", zegt de invloedrijke zaakwaarnemer, die als voorzitter van belangenorganisatie Pro Agent het initiatief heeft genomen voor een collectieve vergadering.

De voetbalbond KNVB coördineert het overleg in Zeist, waar naast Jansen vertegenwoordigers aansluiten van onder meer de spelersvakbonden VVCS en ProProf, werkgeversorganisatie FBO, trainersbond CBV, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie. "Nee, het kostte geen moeite om iedereen aan tafel te krijgen, dat heeft me positief verrast", aldus Jansen. "Vanaf het eerste moment reageerden alle partijen gelijk positief."

De 64-jarige Hagenaar hoopt aan tafel voor eensgezindheid te kunnen zorgen in een branche waarin eigenbelang vaak voorop staat. Het moet ook input opleveren voor het plan van aanpak dat de KNVB aan het opstellen is voor de lange termijn.

Ego-maatschappij

"Ik zit al zo lang in de voetballerij, ik ken de processen", zegt Jansen. "Zoals zo vaak praat iedereen voor zichzelf. Dat is de voetballerij-eigen, een ego-maatschappij. In alle andere gevallen is dat prima. Maar als je nu niet eensgezind bent, krijg je daar reacties op. Dat zag je afgelopen week al gebeuren vanuit de politiek. Dat was ook voorspelbaar. We moeten nu aan de slag met een plan dat verder gaat dan alleen wat de sociale partners hebben afgesproken over salarissen. We moeten nog veel verder gaan, anders legt de politiek het naast zich neer."

Het topoverleg in Zeist, waar de vertegenwoordigers in een zaal op minimaal 1,5 meter van elkaar in gesprek gaan, moet het 'deltaplan' van de KNVB gaan versterken. "In dit geval vind ik het van belang om fysiek bij elkaar te komen, om elkaar aan te kunnen kijken en om te bespreken hoe we ervoor staan", aldus Jansen. "Ik weet niet of dit gesprek een vervolg gaat krijgen, dat merken we wel."

Nieuws

Meest gelezen

menu