Jarige Asselman wint Ronde van Drenthe

Jarige Asselman wint Ronde van Drenthe ANP

Wielrenner Jesper Asselman heeft zichzelf zaterdag een prachtig verjaardagscadeau geschonken. De renner van Roompot luisterde zijn 26e verjaardag op met winst van de Ronde van Drenthe. Asselman sprong in de laatste kilometer weg uit het peloton en hield stand tot aan de finish.

Met zijn ultieme demarrage verraste Asselman alle sprinters. Vlak achter de winnaar kwam de Brit Mark McNally als tweede over de streep, voor de favoriete sprinter Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo. Asselman is de opvolger van Edward Theuns, de Belg die vorig jaar zegevierde in Hoogeveen. Hij viel vorig jaar al op door een paar dagen de leiderstrui te dragen in de Eneco Tour.

Terwijl Asselman dubbel feest vierde, baalde Groenewegen stevig. De sprinter van LottoNL-Jumbo won dit jaar al etappes in de Ronde van Valencia en de Driedaagse van West-Vlaanderen, maar liet zich in Drenthe verrassen. ,,Er had zeker meer ingezeten, dit was een gemiste kans'', mopperde Groenewegen, die vooral baalde dat hij het in de finale zonder ploeggenoten moest stellen.

Op Twitter schreef de sprinter dat hij had kunnen winnen met meer teammaats om zich heen. ,,Als ploeg gefaald, kan het niet mooier maken helaas.'' Een stevig gesprek was nodig om de kou uit de lucht te halen. ,,We hebben na de koers de neuzen weer dezelfde richting opgezet en staan als ploeg weer met de voeten op de grond. We richten ons nu op woensdag met Nokere Koerse. Daar gaan we het recht zetten.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu