Jarred Ogungbemi-Jackson moet komend seizoen de lijntjes uit gaan zetten bij Donar

De nieuwe pointguard van Donar, Jarred Ogungbemi-Jackson.

Donar heeft een nieuwe pointguard gecontracteerd. De 28-jarige Jarred Ogungbemi-Jackson moet komend seizoen de lijntjes uit gaan zetten bij de Groningse basketbalclub.

De Canadees is al de tweede nieuwe speler die Donar deze week introduceert. Eerder werd de 27-jarige Amerikaanse schutter Davonte Lacy gepresenteerd. Samen met Thomas Koenis, Shane Hammink en Leon Williams (van wie de contracten doorliepen) telt de selectie van de nieuwe coach Ivan Rudez inmiddels vijf spelers.

Ogungbemi-Jackson is geboren in Winnipeg in Canada en heeft ruime internationale ervaring. Hij speelde eerder in Portugal, Spanje, Frankrijk en in Finland. Tijdens zijn periode in Portugal werd hij door Eurobasket uitgeroepen tot Guard van het Jaar. Met zijn team Kataja uit Finland speelde hij afgelopen seizoen in de FIBA Europe Cup met gemiddeld 17 punten, 5 rebounds en 7 assists per wedstrijd. De internationale ervaring is belangrijk voor Donar, omdat de club Champions League-ambities heeft.

Rudez roemt ervaring

Ook coach Rudež roemt de ruime ervaring die zijn nieuwe vloerleider met zich meebrengt. ,,Hij is een pointguard die veel ervaring heeft opgedaan in verschillende competities. Zijn instincten op alle vlakken van het basketbal zijn erg goed en nuttig. Jarred is bovendien in staat om spelers om hem heen beter te maken.’’

Wanneer de nieuwe competitie begint, is nog volstrekt onduidelijk en afhankelijk van hoe het verder gaat met de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen. De Europese basketbalkoepel FIBA streeft er nog steeds naar om half september de kwalificaties voor de internationale competities op te starten. Daarom richt Donar zich zonder tegenbericht op 1 augustus als startpunt van het nieuwe seizoen en de voorbereiding.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu