Jens Dekker wint Koppenbergcross

Jens Dekker. Foto: AFP

Veldrijder Jens Dekker uit Fluitenberg heeft vrijdagmiddag de loodzware Koppenbergcross gewonnen.

In het Belgische Oudenaarde startte de 20-jarige oud-wereldkampioen bij de junioren (2016) prima. Nadat voor de eerste keer de lange kasseienklim van de Koppenberg was bedwongen en de beloften (tot 23 jaar) het veld indoken, reed Dekker al op de derde plaats.

Al snel pakte de Drent de kop op het glibberige en heuvelachtige parcours en in zijn nieuwe sponsorkleding van het Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies cycling team reed hij oppermachtig naar de overwinning.

Ryan Kamp

De enige die hem nog enigszins kon volgen was Nederlands kampioen Ryan Kamp uit Raamsdonksveer. Hij bleef lange tijd tussen de tien en vijftien seconden achter Dekker hangen en in de slotronde kwam hij nog heel dichtbij, maar op de zesde en laatste klim van de Koppenberg was Dekker weer ruimschoots de sterkste en finishte dolblij, met twintig seconden voorsprong op Kamp, als eerste.

Derde werd de Belg Gerben Kuypers op precies een minuut achterstand van Dekker. De meeste crossers kwamen uitgeput over de finish na de slopende koers. Het was nog maar de tweede veldrit van Dekker dit seizoen; afgelopen zondag werd hij negende (tussen de profs) in het Luxemburgse Contern.

Ademhalingsproblemen

De Drent sukkelde ongeveer drie jaar met zijn gezondheid en had onder andere veel last van ademhalingsproblemen bij zware inspanning. Enkele maanden terug is dan eindelijk zo goed als zeker de oorzaak gevonden en door middel van de juiste supplementen komen de juiste vitaminen en mineralen weer in zijn lichaam.

Dekker bereidde zich de voorgaande maanden op dit cyclocrossseizoen voor in Australië en dat betaalt zich, met daarbij de juiste voedingssupplementen, nu al uit met de eerste zege voor zijn nieuwe ploeg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu