Jeredy Hilterman kiest eieren voor zijn geld. Topscorer van FC Emmen verkast naar NAC Breda

Jeredy Hilterman viert zijn doelpunt voor FC Emmen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, eerder dit seizoen. Foto: Dijks Media

Jeredy Hilterman verlaat FC Emmen voor een avontuur bij NAC Breda. Daarmee kiest de 23-jarige spits eieren voor zijn geld, nadat hij sinds de winterstop geen minuut meer in actie kwam voor FC Emmen.

NAC Breda en FC Emmen doen geen uitspraken over de transfersom die is betaald voor Jeredy Hilterman. Wel laat FC Emmen weten dat de club meer geld voor de spits heeft ontvangen dan er een half jaar geleden voor hem is betaald, toen hij werd overgenomen van FC Utrecht.

Eerder werd gesproken over een kleine 500.000 euro die FC Emmen voor Hilterman zou hebben betaald, maar dat ontkent de club. Dat bedrag zou een stuk lager liggen. Naar verluidt heeft NAC Breda rond de 250.000 euro exclusief bonussen voor de spits naar Emmen overgemaakt.

Basisplaats kwijtgeraakt, gebrek aan rendement

Waar Hilterman voor de winterstop in vrijwel elke wedstrijd van FC Emmen in de basis begon, speelde hij na de winterstop geen enkele minuut meer in het rood-wit. Trainer Dick Lukkien gaf de laatste vier wedstrijden in de punt van de aanval de voorkeur aan Sparta-huurling Reda Kharchouch.

Hilterman is weliswaar nog altijd topscorer van FC Emmen, maar wordt onder andere door zijn trainer een gebrek aan rendement verweten. Tekenend was zijn optreden in de laatste wedstrijd die hij speelde, uit bij MVV. Daarin mistte hij drie opgelegde kansen en werd hij voortijdig gewisseld.

Het laatste zetje richting de uitgang

Hilterman gaf maandagmiddag aan Dagblad van het Noorden te kennen dat hij geen opgever is en erkende een innerlijke strijd: na een half jaar alweer vertrekken bij FC Emmen, zou wel degelijk kunnen voelen als opgeven. Bovendien waren er nog kansen om het tij te keren.

Dat FC Emmen afgelopen donderdag met Ole Romeny (NEC Nijmegen) en Mart Lieder (clubloos) twee aanvallers aan de selectie toevoegde die eveneens als spits uit de voeten kunnen, zal Hilterman ongetwijfeld het laatste zetje richting de uitgang hebben gegeven.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu