Jeroen Veldmate keert terug bij FC Emmen. De Groningse verdediger zet zijn handtekening onder een eenjarig contract

Jeroen Veldmate in het shirt van FC Emmen. Hij tekent voor één seizoen bij de Drentse eerste divisionist. Foto: FC Emmen

Het hing al een tijdje in de lucht, maar FC Emmen heeft Jeroen Veldmate definitief verleid tot een terugkeer naar de Oude Meerdijk. De 32-jarige linksbenige centrale verdediger tekent een contract voor één seizoen bij de eerste divisionist.

Jeroen Veldmate speelde eerder een seizoen voor FC Emmen, waarmee hij in 2017 naar de eredivisie promoveerde. De Groninger, zoon van oud-voetballer Henk Veldmate die tegenwoordig scout is bij Ajax, volgde zijn gevoel en koos voor een langer verblijf in de eerste divisie. Hij achtte zichzelf niet geschikt volledig geschikt voor een treetje hoger en tekende bij Go Ahead Eagles.

In Deventer veroverde hij de aanvoerdersband en, alsof het lot ermee speelde, promoveerde hij afgelopen seizoen ook met Go Ahead Eagles. Wederom besloot hij zijn contract niet te verlengen en verkoos hij de eerste divisie boven de eredivisie, met als gevolg dat hij nu terugkeert bij FC Emmen, dat afgelopen seizoen na drie jaar weer uit de eredivisie degradeerde.

‘Promoveren is in mijn optiek een van de allermooiste dingen’

„Ik heb een geweldig seizoen gehad hier in Emmen”, memoreert Jeroen aan het seizoen 2017-2018. „In de eredivisie heeft iedereen gezien hoe FC Emmen is gegroeid en hoe de club bij de supporters leeft. Ik hoop dat ze ons ook komend seizoen zo blijven steunen. Promoveren is in mijn optiek een van de allermooiste dingen in het voetbal, daar gaan we voor!”

Veldmate debuteerde in 2007 in het betaalde voetbal namens FC Groningen. Hij was vervolgens actief voor Helmond Sport, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en het Deense Viborg FF. In 2017 maakte hij transfervrij de overstap naar FC Emmen. Hij was meteen een vaste waarde achterin de ploeg van Dick Lukkien en speelde daarmee een grote rol in de promotie naar de eredivisie in 2018.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen
menu