Jesper van Muijden van VoCASA is eerste nieuwe aanwinst van volleybalteam Lycurgus uit Groningen

De nieuwe aanwinst van Lycurgus Jesper van Muijden.

Jesper van Muijden komt de selectie van volleybalteam Lycurgus uit Groningen versterken. De 19-jarige middenaanvaller komt over van VoCASA uit Nijmegen.

Van Muijden, die een contract voor een jaar ondertekende, geldt als één van de talentvolle volleyballers op de middenpositie in Nederland. ,,Om te kunnen groeien is dit wel een kans om aan te grijpen. Ik was in eerste instantie verrast toen coach Arjan Taaij contact met me opnam. Maar het is duidelijk dat ik deze kans niet wil laten lopen’’, laat hij weten.

Enkhuizen

Geboren in Hoorn en getogen in Enkhuizen begon Van Muijden op 8-jarige leeftijd met volleyballen bij de plaatselijke club Madjoe. Via Compaen in Oostzaan, twee jaar Talentteam Papendal en een jaartje VoCASA strijkt Van Muijden nu neer in Groningen.

Twee meter

,,Talentvolle middenman van twee meter die de afgelopen jaren onderdeel was van het Talentteam en jong oranje programma. Afgelopen jaar bij VoCASA een zeer positieve indruk op ons achter gelaten’’, zegt Lycurgus-coach Arjan Taaij over de nieuweling. ,,Jesper laat veel ruimte voor ontwikkeling zien en daarmee investeren we ook op deze positie in een jong talent.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu