Jong Ajax verslaat NAC Breda: 2-1

Jong Ajax verslaat NAC Breda: 2-1 ANP

NAC Breda is maandag verder achterop geraakt bij koploper Sparta Rotterdam in de Jupiler League. De Brabanders verloren met 2-1 bij Jong Ajax en verzuimden de tweede plaats over te nemen van VVV Venlo. NAC behield de derde plaats, maar zag de kloof naar Sparta groeien naar zeven punten.

Het duel brandde pas los in de tweede helft, toen Jong Ajax binnen vijf minuten twee keer scoorde. Eerst rondde het Tsjechische talent Vaclav Cerny een combinatie door het hart van de defensie van NAC succesvol af, enkele minuten later was het de beurt aan Frenkie de Jong.

NAC begon aan een offensief, maar stuitte keer op keer op doelman Andre Onana. Een overtreding op Mats Seuntjens leidde tot een strafschop voor de Bredanaars. Kevin Brands miste niet. Kort daarna ging Seuntjens weer neer in het strafschopgebied, maar een tweede penalty bleef uit.

Jong Ajax won voor de vierde keer op rij en is opgestoomd naar de achtste plaats.

Achilles '29 won met 3-0 van Fortuna Sittard. De doelpunten vielen in de tweede helft. Freek Thoone, Thijs Hendriks en Brian Boogers scoorden voor de ploeg uit Groesbeek, die nu veertiende staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu