Oussama El Azzouzi (ex-FC Emmen en ex-FC Groningen) leeft zijn jongensdroom in de Europa League bij Union Sint-Gillis in Brussel: ‘Lukkien heeft mij herontdekt’

Oussama El Azzouzi bijna een jaar geleden in het shirt van FC Emmen, waarmee hij, uitgerekend tegen zijn tweelingbroer die bij FC Dordrecht speelt, kampioen werd in de eerste divisie.

Oussama El Azzouzi bijna een jaar geleden in het shirt van FC Emmen, waarmee hij, uitgerekend tegen zijn tweelingbroer die bij FC Dordrecht speelt, kampioen werd in de eerste divisie. Foto: Marcel Jurian de Jong

Van wisselspeler bij FC Emmen tot basisspeler in de Europa League. Oussama El Azzouzi (21), die in de jeugdopleiding van FC Groningen speelde en bij FC Emmen betaald voetballer was, heeft grote stappen gemaakt bij cultclub Union Sint-Gillis in Brussel.

Union Sint-Gillis (USG) haalde donderdag de laatste acht van de Europa League door een 3-0 zege op dat andere Union, Union Berlin, dat op zijn beurt eerder Ajax uitschakelde. Van de 180 minuten in het tweeluik tussen de Unions speelde Oussama El Azzouzi er 95; in Berlijn de hele wedstrijd en in het Anderlechtstadion als invaller. En het gaat dus nog even door met de middenvelder, die opgroeide in Veenendaal.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's