Joop Fiege ontslagen bij RTV 1879 Basel

BASEL/EMMEN Joop Fiege is na één seizoen ontslagen als coach van handbalvereniging RTV 1879 Basel in Zwitserland. Het bestuur wil met het wegsturen van de Emmenaar een schokeffect teweegbrengen en zo degradatie voorkomen.

Fiege, die tevens bondscoach is van het Nederlands mannen handbalteam, zegt tegen de site Handbalstartpunt.nl verbijsterd te zijn door zijn ontslag. Hij had immers nog maar drie weken geleden zijn contract bij de club verlengd, omdat men, afgezien van de resultaten, tevreden was over zijn aanpak. Ook het contract voor zijn Zwitserse woning zou eveneens nog een jaar doorlopen.

RTV 1879 Basel verkeert in zwaar sportief weer en moet de degradatiepoule zien te overleven. Daarin is uit drie wedstrijden slechts één punt behaald. De druppel die voor het bestuur alsnog de emmer deed overlopen, was het verlies zondag uit tegen TSV Fortitudo Gossau, de laatste in de stand. In dat duel stond de club uit Basel achttien minuten voor het einde nog met 14-18 voor, maar stortte daarna compleet in. Er werd met 27-22 verloren.

Fiege keert nu snel terug naar zijn gezin in Emmen. Hij is onder meer oud-coach van Hurry-Up en E & O.

Foto: Joop Fiege als Hurry-Up-coach met Bart Mik.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu