Joseph Oosting gaat zaterdag met RKC Waalwijk op bezoek bij zijn oude club FC Emmen. 'Respect voor wat daar de afgelopen jaren is naargezet'

Joseph Oosting is begonnen aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van RKC Waalwijk. Na de knappe tiende plek van vorig jaar, wil de 50-jarige Emmenaar kijken wat er dit seizoen in het vat zit. Zaterdag staat een wel heel interessante krachtmeting te wachten, op bezoek bij zijn oude club FC Emmen.

Joseph Oosting.

Joseph Oosting. Foto: ANP

De voorbereiding met RKC Waalwijk liep niet zoals hij had gehoopt. Joseph Oosting zag maar liefst tien spelers vertrekken. De trainer kreeg er weliswaar evenveel voor terug, maar te laat om ze voor de competitiestart allemaal fatsoenlijk te kunnen inpassen. Zonde, want namen als Zakaria Bakkali, Florian Jozefzoon en Pelle Clement staan bol van de potentie. Het zijn, zoals Oosting ze bestempelt, ‘extra wapens’ om tegenstanders het vuur na aan de schenen te leggen. Vooralsnog doet hij het dus nog met de basis die tijdens de voorbereiding in elkaar werd gesleuteld. Daarmee werd afgelopen weekend in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht.

Nieuws

menu