Julius Dirksen is bij FC Emmen als een spons: hij neemt alles in zich op voor dat ene doel

Hij maakte dit seizoen zijn debuut, schurkt tegen de basiself aan en weet de tevreden ogen van de technische staf op zich gericht. Julius Dirksen (19) is bij FC Emmen als een spons: hij neemt alles in zich op voor dat ene doel.

Julius Dirksen (rechts) probeert de bal te veroveren tijdens een training van FC Emmen in Estepona. De overige personen, van links naar rechts, zijn Gerard Wiekens, Floris Quaedvlieg, Fernando Pacheco en Azzeddine Toufiqui.

Julius Dirksen (rechts) probeert de bal te veroveren tijdens een training van FC Emmen in Estepona. De overige personen, van links naar rechts, zijn Gerard Wiekens, Floris Quaedvlieg, Fernando Pacheco en Azzeddine Toufiqui. Foto: FC Emmen

Dat ene doel is een vaste plek veroveren in de basiself van FC Emmen. Dirksen glundert als hij het erover heeft. Hij mocht dit seizoen al een aantal keer starten, zowel als linker centrale verdediger en linksback, in plaats van de toen geblesseerden Jeroen Veldmate en Lorenzo Burnet. Het smaakt naar meer, vertelt de jongeling in Estepona, waar hij deze week met het eerste van FC Emmen op trainingskamp is.