Juventus houdt stand bij Sampdoria

Juventus houdt stand bij Sampdoria ANP

Dankzij een 2-1-overwinning op Sampdoria is Juventus weer helemaal terug in de Italiaanse titelrace. De ploeg die het seizoen zo onthutsend slecht startte klom zondag dankzij de zege op naar de tweede plek in de Serie A en is weer gewoon titelkandidaat.

In Genua bleek Sampdoria een taaie tegenstander. De middenmoter vocht zich na twee goals van Paul Pogba en Sami Khedira toch weer terug. Antonio Cassano tekende na een uur voor de aansluitingstreffer, waarna Juventus goed moest uitkijken dat de zege toch niet verloren ging. In de allerlaatste minuut kreeg oud-Ajacied Niklas Moisander namens Sampdoria nog rood voor een harde tackle op Simone Zaza.

De punten gingen echter naar Turijn en dat betekende dat Juve optimaal profiteerde van de zeperd van Internazionale. De voormalig koploper verloor eerder op zondag thuis met 1-0 van subtopper Sassuolo. Alleen koploper Napoli heeft meer punten dan Juventus: 41 om 39 punten uit 19 duels. Juve had na zes wedstrijden pas vijf punten. Napoli won zondag met 5-1 bij degradatiekandidaat Frosinone.

Nieuws

Meest gelezen

menu