Juventus in bekerfinale na thriller

Juventus in bekerfinale na thriller ANP

Juventus heeft zichzelf woensdag nog een moeilijke avond bezorgd op weg naar de bekerfinale. Uiteindelijk moesten strafschoppen tegen Internazionale de beslissing brengen. Door een misser van Rodrigo Palacio wist de bekerhouder uit Turijn alsnog de eindstrijd te bereiken.

Volledig onverwacht werd de return in de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi nog spannend. Niemand had nog een stuiver over voor de kansen van Inter na de forse nederlaag in Turijn (3-0). Maar het thuispubliek kreeg een ware thriller voorgeschoteld. Marcelo Brozovic bracht zijn club al snel op voorsprong, Ivan Perišic bracht de spanning helemaal terug in en in de slotfase dwong Inter een verlenging af door opnieuw een treffer van Brozovic.

Beide ploegen werden in de extra tijd op de been gehouden door hun doelmannen. Met twee miraculeuze reddingen in de slotseconde van de verlenging sleepte de Argentijnse keeper Juan Pablo Carrizo van Inter de penaltyreeks uit het vuur.

Bij Juventus bleef iedereen kalm. Palacio schoot zijn strafschop tegen doelman Neto aan. In de finale is AC Milan de tegenstander.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu