Juventus lijdt zware thuisnederlaag tegen Fiorentina

Juventus lijdt zware thuisnederlaag tegen Fiorentina ANP

Juventus heeft het kalenderjaar in mineur afgesloten. De kampioen van de laatste negen jaar in de Serie A verloor dinsdag in eigen stadion van het laaggeklasseerde Fiorentina: 0-3.

Dusan Vlahovic opende al in de 3e minuut de score. De Serviër trof doel op aangeven van de 37-jarige Franck Ribéry. De ongelukkige Alex Sandro passeerde in de 76e minuut zijn eigen doelman: 0-2. Vijf minuten later tekende Martín Cáceres voor 0-3 namens de nummer 15 van de ranglijst uit Florence.

Juventus speelde vanaf de 18e minuut met tien man. Juan Cuadrado kreeg een rode kaart voor een zware overtreding op Cristiano Biraghi.

Slecht nieuws

Matthijs de Ligt werd in de slotfase vervangen bij Juventus, dat een achterstand van 7 punten op koploper AC Milan heeft.

Juventus kreeg vlak voor het duel met Fiorentina slecht nieuws. Napoli bleek met succes in beroep te zijn gegaan tegen een reglementaire nederlaag van 0-3 tegen de ploeg uit Turijn. De formatie uit Napels kwam in oktober niet opdagen tegen Juventus omdat veel spelers positief getest waren op corona.

Juventus en Napoli treffen elkaar op 13 januari opnieuw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu