Juventus moet weer jaar wachten op kans in Champions League

Juventus moet weer jaar wachten op kans in Champions League ANP

Juventus behaalde onlangs de negende achtereenvolgende landstitel in Italië. In het belangrijkste Europese clubtoernooi wil het de laatste jaren maar niet lukken. Vorig seizoen strandde Juventus in de kwartfinales tegen Ajax, vrijdag schakelde Olympique Lyon de Italianen in de achtste finales uit. Dat zorgde voor de nodige frustraties bij Juventus, dat al sinds 1996 wacht op de eindzege in de Champions League. Juventus verloor de finale van de Champions League zeven keer, waarvan twee keer in de afgelopen vijf jaar.

"Ik ben erg verbitterd' , zei trainer Maurizio Sarri na de thuiszege van zijn elftal op Olympique Lyon: 2-1. Die uitslag was na het eerdere verlies in Frankrijk (1-0) niet genoeg. "We hebben het in februari in Lyon laten liggen. Dat is duidelijk."

Memphis Depay bracht Lyon door een benutte strafschop snel op voorsprong. Sarri wanhoopte toen nog niet. "Ik vond de strafschop hoogst twijfelachtig. We toonden daarna veel karakter en hebben het Lyon tot het einde toe heel zwaar gemaakt. Als ik niet kapot was van de uitschakeling, zou ik blij zijn met de prestatie van vanavond."

Nieuws

Meest gelezen

menu