'KNVB-directeur Gudde is een heel integer persoon'

'KNVB-directeur Gudde is een heel integer persoon' ANP

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord heeft vrede met de manier waarop het seizoen in de eredivisie is beëindigd. De opgebloeide Rotterdamse ploeg leek klaar voor een niet meer verwachte aanval op de leiders Ajax en AZ, maar door de coronacrisis kon de indrukwekkende opmars niet worden voortgezet. Ook de KNVB-bekerfinale, tegen FC Utrecht, werd geschrapt. Als nummer 3 van de ranglijst kreeg Feyenoord wel het ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Advocaat wilde maandag in De Kuip niet meer speculeren over wat er had kunnen gebeuren bij een normale afronding van het seizoen. "Met 'als' word je geen kampioen. Mijn mening is ook verder niet zo belangrijk. En wat ik wil evenmin. De KNVB bepaalt het en wij moeten het accepteren. Die beslissingen zijn genomen en dan kan ik wel gaan zitten balen, maar daar word je niet wijzer van."

Advocaat: "Ik denk wel dat KNVB-directeur Eric Gudde een heel integer persoon is en dat hij niet heeft gekeken om bepaalde ploegen te bevoordelen. Hij heeft niet de makkelijkste keuze gemaakt, laat ik het zo zeggen, maar welke keuze hij ook had gemaakt, hij had het toch nooit goed gedaan."

Advocaat kan er begrip voor opbrengen, dat de clubleiding loonmaatregelen wil nemen om de grote financiële problemen vanwege de coronacrisis te kunnen opvangen. "Dat vind ik vrij logisch. Ik denk dat het bestuur daar zeer realistisch in staat. Als er zoiets gebeurt, dan moet je allemaal meedoen. Ik denk niet dat het een probleem is bij Feyenoord."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu