KNVB-directeur Van der Zee heeft moeite met kabinetsbesluit

KNVB-directeur Van der Zee heeft moeite met kabinetsbesluit ANP

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, heeft moeite met het kabinetsbesluit om pas publiek toe te staan bij voetbalwedstrijden als er een vaccin tegen Covid-19 is ontwikkeld. Volgens hem heeft de regering te vroeg hierover een standpunt ingenomen.

"Begrijp me niet verkeerd. Ik heb bewondering voor de manier waarop dit kabinet met de corona-uitbraak omgaat", betoogt Van der Zee in zijn column op de website van de KNVB. "Daarom houden we ons vanaf het begin aan de richtlijnen, omdat gezondheid nou eenmaal het allerbelangrijkste is. Toch gaan de ontwikkelingen rondom het coronavirus razendsnel en gelukkig de goede kant op. Is het dan niet te voorbarig om je nu al op dat punt vast leggen? Helemaal nu er nog zoveel onduidelijkheid is over het vaccin."

Volgens Van der Zee zijn de gevolgen voor het voetbal desastreus. "Los van de sfeer in het stadion en de spanning van de wedstrijddag die we missen, tast de beslissing om te wachten op een vaccin voordat er publiek wordt toegelaten bij een voetbalwedstrijd, de unieke Nederlandse sportinfrastructuur aan. Terwijl die van onschatbare waarde is voor de volksgezondheid en sociale betrokkenheid in dit land. Welke politicus is daar immuun voor?"

Nieuws

Meest gelezen

menu