KNVB: eerste lichtpuntje voor het amateurvoetbal

KNVB: eerste lichtpuntje voor het amateurvoetbal ANP

Het eerste lichtpuntje voor het amateurvoetbal in Nederland. Zo omschrijft de KNVB de dinsdagavond door premier Mark Rutte aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden. Vanaf 29 april is het voor de jeugd weer toegestaan om georganiseerd en gecontroleerd te gaan sporten.

Kinderen onder de twaalf jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van twaalf tot en met achttien jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan, mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

"Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten", oordeelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB. "Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken. We zijn daarom blij voor hen dat we kunnen gaan toewerken naar de heropening van de poorten van de verenigingen."

Nieuws

Meest gelezen

menu