KNVB geeft clubs uitleg over beslissingen na afgebroken seizoen

KNVB geeft clubs uitleg over beslissingen na afgebroken seizoen ANP

De KNVB heeft alle clubs uit het betaalde voetbal in een e-mail uitleg gegeven over de verdeling van de tickets voor de Champions League en de Europa League en de beslissing niet voor promotie en degradatie te kiezen.

Het bestuur betaald voetbal van de nationale voetbalbond wees Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II als Europese deelnemers aan. FC Utrecht, bekerfinalist en nummer zes van de ranglijst, kreeg geen ticket voor de Europa League. RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontlopen degradatie. SC Cambuur en De Graafschap, de nummers een en twee van de eerste divisie, missen promotie. Zij hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen, net als FC Utrecht.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB, bestaande uit Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, polsten eerst de mening van alle clubs, voordat ze zelf besloten hoe het seizoen in het betaalde voetbal werd beëindigd. Zestien clubs waren voorstander van promotie en degradatie. Negen verenigingen stemden tegen en negen andere clubs wilden geen stem uitbrengen. Voor het bestuur betaald voetbal was er geen sprake van een 'zodanige meerderheid dat deze bepalend zou moeten zijn voor het nemen van een besluit", valt er te lezen in een e-mail die Voetbal International heeft ingezien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu