KNVB geeft deelnemers trainerscursus dispensatie

KNVB geeft deelnemers trainerscursus dispensatie ANP

De KNVB gaat dispensatie verlenen aan de trainers die vanwege de coronacrisis hun cursus nu niet kunnen afmaken. Oud-internationals als Dirk Kuijt, Kevin Hofland en John Heitinga hoopten in deze periode de hoogste trainersopleiding, UEFA Pro, af te ronden.

De praktijkonderdelen van de cursus kunnen als gevolg van de crisis echter niet nu worden uitgevoerd. Ze mogen met dispensatie als hoofdcoach in het betaald voetbal aan de slag en kunnen dan op een later moment alsnog de cursus afronden om zo het vereiste diploma te behalen.

In overleg met de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) heeft de KNVB besloten om zo'n dispensatieregeling te treffen. "Voor cursisten die de cursus van het voorjaar 2020 niet konden afronden vanwege de coronacrisis, kan voor het gehele seizoen 2020-2021 dispensatie worden aangevraagd om een licentie te krijgen voor het niveau waarvoor ze worden opgeleid. De aanvraag moet worden ingediend bij de KNVB door de club waar de betreffende trainer aan de slag gaat in het seizoen 2020-2021."

Fortuna Sittard

Zo is Hofland naar verluidt in beeld om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Fortuna Sittard, de club waarbij hij nu officieel nog assistent is van Sjors Ultee. Het contract van Ultee loopt aan het einde van dit seizoen af. Fortuna Sittard is wel met hem in gesprek.

Kuijt heeft de Onder 19 van Feyenoord onder zijn hoede, Heitinga is trainer van het hoogste jeugdteam van Ajax. Om zelfstandig als hoofdtrainer aan de slag te kunnen in het nationale en internationale voetbal, is het diploma UEFA Pro vereist. Voorheen heette dit de cursus Coach Betaald Voetbal.

Nieuws

Meest gelezen

menu