KNVB geeft toch toestemming: FC Emmen mag sponsor Easytoys op shirts laten drukken

Araujo en Cavlan poseren met het Easy Toys op de borst. Foto: Easytoys/FC Emmen

De naam van de Veendammer erotiekwinkel Easytoys prijkt dit seizoen toch op de shirts van FC Emmen. De KNVB en de Drentse eredivisionist zijn tot een akkoord gekomen.

De sponsornaam van sekswinkel Easytoys prijkt dit seizoen toch op de borst van de shirts van FC Emmen. De KNVB en de Drentse eredivisionist zijn tot een akkoord gekomen.

Het conflict tussen de voetbalbond en Emmen speelt al enige weken. De KNVB vindt het niet gepast dat FC Emmen voor een shirtsponsor kiest die volgens de bond in verband kan worden gebracht met de seksindustrie.

Volgens het bestuur betaald voetbal van de KNVB past dit niet binnen het uitgebreide sponsoringreglement waar alle clubs zich aan moeten houden.

Dinsdag zaten de KNVB en Emmen ook al bij elkaar. Uitkomst van dat gesprek was dat de KNVB in december met alle clubs, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement gaat bespreken.

Toch toestemming

De KNVB geeft nu toch toestemming omdat in de overeenkomst tussen FC Emmen en Easytoys over veel zaken al duidelijke afspraken gemaakt waren.

,,Zo wilden beide partijen in eerste instantie een driejarige verbintenis aangaan. Na het overleg van donderdag is die overeenkomst naar één jaar teruggedraaid en zullen er wijzigingen worden doorgevoerd in het geval dat vanuit wet- en regelgeving nodig blijkt. Als de AVBV zich in december heeft gebogen over het sponsoringreglement en er geen verdere bezwaren ten tonele komen, kan de overeenkomst tussen FC Emmen en Easytoys alsnog worden opgetrokken naar drie jaar”, meldt de voetbalbond.

Half miljoen euro

Dat het voetbalbestuur in Zeist nu toch toestemming geeft, is goed nieuws voor de club. Naar verluidt levert de sponsordeal FC Emmen zo’n half miljoen euro op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu