KNVB praat profclubs bij over gevolgen van plannen voor seizoen

KNVB praat profclubs bij over gevolgen van plannen voor seizoen ANP

De KNVB praat de profclubs dinsdagmiddag via een videoverbinding bij over de gevolgen van de twee scenario's die nu nog voor de rest van het seizoen op tafel liggen.

De nationale bond hoopt nog steeds dat de eredivisie en eerste divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld, mits het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat de bestrijding van het coronavirus dat toelaat. Het doemscenario is dat het seizoen nu al is afgelopen. Dat zal de meeste financiële gevolgen hebben.

Ajax, PSV en AZ willen het seizoen nu al beëindigen, net als enkele clubs die tegen degradatie strijden. Feyenoord, FC Utrecht, Sparta en Willem II vinden het daarvoor nog te vroeg, net als de KNVB. Betrokkenen verwachten niet dat er dinsdag al een beslissing valt over het wel of niet meteen beëindigen van de eredivisie en eerste divisie.

Ook de Eredivisie NV, Coöperatie Eerste Divisie praten mee, net als de zogenoemde stakeholders als FOX Sports, de belangenorganisaties van coaches (CBV), clubs (FBO) en scheidsrechters (BSBV), spelersvakbond VVCS en het supporterscollectief.

Nieuws

Meest gelezen

menu