KNVB: rustigste transferperiode in jaren

KNVB: rustigste transferperiode in jaren ANP

Het Nederlandse voetbal heeft de rustigste winterse transferperiode van de afgelopen vijf jaar achter de rug. De KNVB noteerde afgelopen maand 'slechts' 93 transfers, acht minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Het grootste deel daarvan vond tussen twee clubs in eigen land plaats.

Uit de cijfers die de KNVB dinsdag presenteerde, blijkt dat 40 spelers binnen Nederland van club wisselden. Vanuit het buitenland kwamen 21 voetballers naar ons land, 32 spelers bewandelden de omgekeerde weg. Van alle getransfereerde spelers werden er 25 verhuurd, van wie Lerin Duarte de laatste was.

De middenvelder verhuisde officieel maandagavond om 23.56 uur, vier minuten voor het sluiten van de transfermarkt, op huurbasis van Ajax naar NAC Breda. Duarte was de 32e en laatste speler die op de slotdag van de transferperiode een nieuwe club vond.

Zomer drukker

Opvallend genoeg was de zomerse transferperiode juist wel drukker dan voorgaande jaren. De KNVB meldde op 1 september, direct na het sluiten van de markt, dat 577 profvoetballers van club zijn veranderd. Dat waren er 44 meer dan een jaar eerder, goed voor een stijging van 8 procent. In vergelijking met 2013 deden de Nederlandse clubs in de zomer zelfs ruim honderd transfers meer.

Vorig jaar wisselden tijdens de winterse transferperiode 101 voetballers van club, in 2014 schreef de KNVB 111 spelers over in de tussentijdse transferperiode. De Nederlandse clubs waren vooral actief in de winter van 2011, toen 130 transfers plaatsvonden. Toen verhuisden liefst 49 spelers op de laatste dag nog naar een andere club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu