KNVB grijpt in na 'aanstekerincident': wedstrijd meteen gestaakt als voetballer geraakt wordt door publiek

Het hoofd van Davy Klaassen bloedt. De Ajax-middenvelder werd in De Kuip geraakt door een aansteker die door een Feyenoord-’fan’ vanaf de tribune naar hem werd gegooid.

Het hoofd van Davy Klaassen bloedt. De Ajax-middenvelder werd in De Kuip geraakt door een aansteker die door een Feyenoord-’fan’ vanaf de tribune naar hem werd gegooid. Foto: ANP

De KNVB heeft niet lang gewacht met het aanscherpen van de maatregelen rondom betaaldvoetbalwedstrijden. Nog geen 24 uur na het ’aanstekerincident’ tijdens Ajax-Feyenoord in de halve finale van de beker, kondigt de voetbalbond aan dat een wedstrijd voortaan per direct gestaakt wordt als een voetballer geraakt wordt door iets uit het publiek.

Er zijn meerdere situaties waarin de KNVB strengere consequenties wil. „Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken. Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's