KNVB werkt met competities en clubs aan plan voor overheidssteun

KNVB werkt met competities en clubs aan plan voor overheidssteun ANP

De KNVB werkt in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de clubs aan een plan om overheidssteun te krijgen. Het is de bedoeling dat het plan snel met minister Martin van Rijn (Sport) wordt besproken.

Klaas Dijkhoff, fractievoorzitter van de VVD, riep vrijdag de KNVB en de voetbalclubs op met een gezamenlijk plan van aanpak te komen. Alleen dan is het volgens Dijkhoff mogelijk om in deze coronacrisis financiële steun van de overheid te krijgen. Achter de schermen is de voetbalbond daar dus al mee bezig, aldus een woordvoerder.

De KNVB vroeg de overheid eind vorige maand per brief al om financiële hulp. "Wij luiden de noodklok over de gevolgen voor onze sector. Wij vragen u om samen met ons te zoeken naar creatieve, reële en beschikbare oplossingen voor het betaalde voetbal", schreef directeur betaald voetbal Eric Gudde in de brief.

Gedegen plan

Premier Mark Rutte schaarde zich achter Dijkhoff door te stellen dat er een gedegen plan moet komen in plaats van dat er alleen om financiën wordt gevraagd.

Volgens de voetbalbond bedraagt het inkomstenverlies door het afbreken van het seizoen vanwege de coronacrisis zo'n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro.

Donderdag bereikten de belangenbehartigers in het Nederlandse betaald voetbal een akkoord over een collectieve salarisvermindering. Naar schatting wordt daarmee op jaarbasis zo'n 35 miljoen euro uitgespaard, bedoeld om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de clubs iets te verlichten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu