KNVB wijst geen kampioen aan: Ajax wel nummer één eredivisie

Vlag op de KNVB-campus. Het bestuur sprak via een videoverbinding met profclubs over het restant van het seizoen betaald voetbal. Foto: ANP

Ajax moet nog minimaal een jaar wachten op zijn 35ste landstitel, of AZ op zijn derde. De KNVB heeft besloten geen kampioen aan te wijzen over het afgelopen, afgebroken seizoen. De KNVB wil nog niet reageren, maar zegt snel met een persbericht te komen.

Ajax is wel de nummer 1, op basis van een beter doelsaldo dan AZ. De club uit Amsterdam krijgt daardoor het beste ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Ajax plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase als de winnaar van de huidige editie van de koningsklasse van het clubvoetbal zich in eigen land ook weer voor de Champions League weet te plaatsen. Dat is onzeker omdat het niet bekend is of de Champions League en alle buitenlandse competities nog worden uitgespeeld.

 

Voor AZ, dat dit seizoen tweemaal won van Ajax, begint het Europese avontuur in het nieuwe voetbaljaar in de tweede voorronde van de Champions League.

Nieuws

Meest gelezen

menu