KNVB wil bekerfinale indien mogelijk houden op 12 juli

KNVB wil bekerfinale indien mogelijk houden op 12 juli ANP

De KNVB heeft in een conceptschema de finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en FC Utrecht gepland op 12 juli in de Rotterdamse Kuip. "Dit is het ideale scenario, maar alles is afhankelijk van de omstandigheden", bevestigt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB berichtgeving van de NOS.

De clubs zijn volgens Bluyssen op de hoogte, maar verder wordt er vooral in grote lijnen aan het plan gewerkt. Voor 21 april heeft het volgens de manager competitiezaken niet veel zin om de plannen gedetailleerd verder uit te werken. Op die datum maakt het kabinet bekend welke maatregelen in Nederland zullen gelden na 28 april.

De KNVB en de Eredivisie CV hebben dinsdag de clubs hun plan voorgelegd om de eredivisie en de eerste divisie halverwege juni te willen hervatten en alsnog af te ronden. De bekerfinale stond aanvankelijk gepland voor zondag 19 april.

Zomerstop

De manager competitiezaken meldde ook dat in het gunstigste geval het seizoen op 29 juli afgerond zou zijn en het nieuwe seizoen na een korte zomerstop van maximaal drie weken weer zou moeten beginnen. In het nieuwe seizoen zou er dan ook in de periode van Kerstmis en nieuwjaar gespeeld moeten worden.

Bluyssen benadrukt dat alle plannen voor de bekerfinale en de hervatting van de competitie "doordrenkt zijn met onzekerheden". De bond gaat pas met de gemeenten in gesprek over de bekerfinale als er meer duidelijk is. De planning waarmee de KNVB werkt kan weer gewijzigd worden door de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Mocht de finale tussen FC Utrecht en Feyenoord gespeeld kunnen worden op 12 juli, dan acht Bluyssen de kans klein dat dat met publiek zal zijn. "Daar gaan we volle bak voor, maar we moeten eerlijk zijn, die kans wordt wel steeds kleiner."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu