Kamp-Messi houdt vast aan transfervrije status, La Liga zegt nee

Kamp-Messi houdt vast aan transfervrije status, La Liga zegt nee ANP

De soap rond het contract van Lionel Messi bij FC Barcelona houdt aan. Volgens zijn vader en zaakwaarnemer Jorge Messi is de afkoopclausule van 700 miljoen euro niet meer rechtsgeldig. Dat heeft hij de directie van La Liga, de organisator van de Spaanse competitie, laten weten.

De clausule is volgens het Messi-kamp verlopen sinds de sterspeler van Barça gebruik heeft gemaakt van de optie in zijn contract om de club transfervrij te verlaten. De 33-jarige aanvoerder heeft op 25 augustus zijn vertrekwens officieel bij de clubleiding kenbaar gemaakt.

La Liga verklaarde eerder in het transfergeschil tussen Barcelona en Messi dat de clausule wel degelijk nog van kracht is. Kort nadat Jorge Messi zijn officiële reactie vrijdag naar buiten had gebracht, kwam de directie van La Liga alweer met een antwoord. "We blijven bij ons eerdere standpunt. Het contract is valide. Om te vertrekken, dient de vastgestelde afkoopsom betaald te worden."

De hernieuwde discussie tussen kamp-Messi en La Liga komt op de dag dat in Barcelona de hoop groeit dat de Argentijnse topscorer zijn contract tot medio 2021 in Camp Nou toch wil uitdienen. Volgend jaar zomer kan hij dan alsnog transfervrij vertrekken bij Barça.

Nieuws

Meest gelezen

menu