Kansen voor sprinters in Tour

Kansen voor sprinters in Tour ANP

De zevende etappe van de Tour de France lijkt vrijdag weer kansen te bieden aan de rassprinters. Cees Bol, de kopman van Team Sunweb, werd al een keer derde en dinsdag tweede. Misschien is het in Lavaur dan wel prijs na een rit over 168 kilometer die voor twee derde over heuvelachtig terrein gaat, maar een vlakke finale kent.

Vanaf Castres, op zo'n 45 kilometer van de finish is er wel een verhoogde kans op zijwind, die het peloton nog weleens in stukken wil waaien. Onderweg liggen twee colletjes van de derde en een van de vierde categorie. De Brit Adam Yates gaat opnieuw van start in de gele trui. De renner van Mitchelton-Scott leidt het klassement met 3 seconden voorsprong op de Sloveen Primoz Roglic van Jumbo-Visma. Diens ploeggenoot Tom Dumoulin is op de zesde plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.

De start is rond 13.30 uur in Millau, de finish wordt verwacht tegen 17.30 uur. Lavaur was twee keer eerder finishplaats. In 2001 won de Belg Rik Verbrugghe er de rit. Tien jaar later sprintte de Brit Mark Cavendish er naar zijn derde van in totaal vijf ritzeges dat jaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu