Keeper Ramsdale is besmette speler van Bournemouth

Keeper Ramsdale is besmette speler van Bournemouth ANP

Keeper Aaron Ramsdale is de speler van Bournemouth die bij de tweede testronde in de Premier League positief is getest op het coronavirus. De doelman bevestigde het in tabloid The Sun. Bij de eerste ronde had hij het besmettelijke longvirus nog niet bij zich.

"Ik heb de afgelopen week geen rare dingen gedaan en ben zo voorzichtig mogelijk geweest. Ik ben naar de supermarkt geweest en heb getankt bij de benzinepomp. Ik vrees dat ik het toch bij het winkelen heb opgelopen", vertelde Ramsdale (22), die verder zei dat hij geen klachten heeft, maar wel de verplichte zeven dagen in thuisisolatie in acht neemt.

De twintig clubs uit de Premier League zijn weer voorzichtig begonnen met trainen en zijn inmiddels twee keer getest op Covid-19. De eerste testronde (onder 748 spelers en stafleden) leverde zes besmettingen op, waarvan de helft bij Watford (een speler, twee stafleden). Bij de tweede ronde (onder 996 spelers en stafleden) kwamen daar nog twee positieve gevallen. Een daarvan is dus Ramsdale van Bournemouth.

De Premier League ligt stil sinds 13 maart. Het streven is de competitie ergens in juni te hervatten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu