Keniaan Kipyego weer de beste in CPC Loop

Keniaan Kipyego weer de beste in CPC Loop ANP

De Keniaanse atleet Edwin Kipyego heeft voor de tweede keer de CPC Loop gewonnen. De 25-jarige Kipyego kwam na 1 uur en 27 seconden over de finish aan het Malieveld in Den Haag, gevolgd door zijn landgenoten Stephen Kibet (tweede in 1.00.33) en Abraham Cheroben (derde in 1.00.35).

De Keniaan had de gerenommeerde wedstrijd door Den Haag en Scheveningen drie jaar geleden ook al gewonnen, toen in 1.00.05. Kipyego liep zondag met 1.00.27 de beste tijd van dit seizoen op de halve marathon.

Abdi Nageeye was op de zevende plaats, achter zes Kenianen, de beste Nederlandse hardloper. De geboren Somaliër pakte met een persoonlijk record van 1.02.08 de Nederlandse titel in de CPC Loop, die tevens als NK diende. Nageeye wilde een aanval doen op het Nederlands record van Greg van Hest uit 1999 (1.01.10), maar bleef daar ver van verwijderd.

Olympische marathon

De 27-jarige atleet is al zeker van deelname aan de olympische marathon in Rio de Janeiro. Nageeye test zich volgende maand bij de marathon van Boston, die hij de voorkeur geeft boven Rotterdam. De Afrikaan van origine wil in de Amerikaanse stad ervaring opdoen voor Rio.

Op gepaste afstand van Nageeye liep Tom Wiggers zondag in Den Haag naar de tweede plek op het NK in 1.03.56, Ronald Schröer werd derde in 1.04.43.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu